Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Safety at Leuze – te vinden op INDUMATION 2022

leuze_safety_label_cmyk

19 april 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Leuze is weer te ontmoeten op 18 tot 20 mei in Kortrijk op Indumation 2022, in hal 6 stand 613.

Leuze kent u al langer vanwege de innovatieve oplossingen met en door zijn optische sensoren. Dit doen zij al meer dan 60 jaar naar volle tevredenheid van zijn klanten. Daarnaast leveren zij al jaren ook diverse sensoren voor het veilig maken van machines en installaties. Gezien de veranderingen in de markt in een nieuw jasje: Safety at Leuze.

Ontdek hier de vier peilers

1. Veiligheidsoplossingen
2. Producten
3. Machineveiligheidsdiensten
4. Expertise

Diverse totaal oplossingen die voor hun klanten bedacht en uitgevoerd zijn kunnen ook vaak bij andere installaties uitgevoerd worden. Deze meestal gepatenteerde oplossing is de engineering al grotendeels betaald en vandaar worden deze kosten maar gedeeltelijk berekend. Na oplevering wordt deze ook door gecertificeerd.

De 4 kant en klare veiligheidsoplossingen van Leuze.

Bij producten blijven zij ook door ontwikkelen zoals de Smart Process Gating principe, waarbij er geen “armen en benen” voor mutingsensoren nodig zijn en daarmee minimale ruimte voor de veiligheidscomponenten. Ook de nieuwe Veilig Barcode positioneringssysteem FBPS zet een nieuwe standaard bij positioneren en veiligheid met een fout reactie tijd van slechts 10 seconden.

De FBPS 600i wordt via twee SSI-interfaces aangesloten op een veilige evaluatie-eenheid en is geschikt voor toepassingen tot prestatieniveau.

Machineveiligheidsdiensten voeren zij niet alleen uit bij machines met zijn veiligheidssensoren maar ook indien er andere merken gemonteerd zijn. Dit kunnen zij op jaarlijkse basis uitvoeren of bij ingebruikname. Leuze kan ook risico analyse van machines of productielijnen uitvoeren, dus het totale plaatje!

Expertise is altijd al een sterk punt van Leuze geweest. De medewerkers hebben jarenlange ervaring en worden vanaf engineeringsfases betrokken bij de ontwikkeling van machines. Hierdoor worden de sensoren steeds meer geïntegreerd en vaak is dit kostenbesparend, achteraf beveiligen geeft vaker een extra kostenpost door aanpassingen.

Zoals u kan lezen heeft Leuze een passie voor veiligheid, daarom zijn de 4 hoofdpijlers van veiligheid ontwikkeld om ervoor te zorgen dat aan de veiligheidswensen wordt voldaan. Kom langs en ga in gesprek met het team van Leuze onder het genot van een bijzonder drankje.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details