Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

Samenwerking voor recycling uitgebreid: igus partner Mura Technology werkt samen met Dow

Wereldwijd project voor innovatieve kunststof-recycling krijgt steeds meer momentum.

Naamloos-6
Dow Chemical investeert in Mura’s HydroPRS technologie. Deze het het potentieel om alle soorten kunststof te recyclen en er weer olie uit te winnen. (Bron: igus B.V.)

13 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De “Hydrothermal Plastic Recycling Solution” van de start-up Mura Technology belooft de conversie van kunststof naar olie in slechts 25 minuten. Om een begin in een duurzame circulaire economie te doen slagen, ondersteunen wereldwijd actieve bedrijven zoals igus de ontwikkeling van deze technologie. Dow Chemical, ’s werelds op één na grootste chemische bedrijf, is nu als partner ingestapt.

Met de “Hydrothermal Plastic Recycling Solution” (HydroPRS), heeft Mura Technology een nieuwe technologie ontwikkeld voor chemische kunststof recycling. Het doel is om een duurzame circulaire economie te bouwen voor kunststoffen en om te voorkomen dat kunststof afval in het milieu terecht komt. De methode maakt gebruik van water, hitte en druk, om kunststof afval in slechts 25 minuten weer in olie te om te zetten. De start-up Mura Technology is al samenwerkingen aangegaan met het engineering-bedrijf KBR en motion plastics specialist igus. igus was eind 2019 de eerste investeerder uit de industriële sector en verhoogde haar investering tot 5 miljoen Euro in maart. Nu is Dow Chemical, een wereldwijde ontwikkelaar en producent van kunststoffen, ook ingestapt als een andere grote partner. De samenwerking zal de schaalvergroting van Mura’s geavanceerde recyclingproces verder stimuleren.

Kunststof afval wordt nieuw verpakkingsmateriaal

’s Werelds eerste faciliteit waar HydroPRS op een grote schaal wordt toegepast wordt momenteel gebouwd in Teesside, in het VK. Men verwacht dat de eerste productielijn met een capaciteit van 20.000 ton per jaar in 2022 in bedrijf wordt genomen. Wanneer alle vier de productielijnen eenmaal zijn voltooid, dan kan Mura tot 80.000 ton kunststof afval per jaar recyclen en Dow voorzien van de grondstoffen die worden verkregen in het proces. Dow zal deze gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe kunststoffen voor het verpakken van levensmiddelen en andere verpakkingsproducten, welke uiteindelijk weer terecht komen in wereldwijde toevoerketens. Dow’s inzet is ook bedoeld om aan te tonen dat Mura’s oplossing kan voldoen aan zowel de duurzaamheids- als prestatie-eisen van de sector en dat producten gemaakt met HydroPRS op een grote schaal gebruikt kunnen worden voor het produceren van nieuwe kunststoffen. igus CEO Frank Blase verwelkomt de samenwerking ook: “Sterke samenwerkingsverbanden zijn nodig om een doorbraak voor deze technologie te realiseren en daarmee een merkbaar effect voor het milieu te creëren. We zijn erg blij voor Mura dat Dow nu ook mee doet.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details