Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Mensen & Opleiding

SBM Opleiding: Basisopleiding kwaliteit ISO 9001:2015

Schermafbeelding-2022-03-24-om-16.11.59

24 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voorbereiding op de opleiding tot interne auditor ISO 9001

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Doorheen deze basisopleiding krijg je naast een diepgaandere kennis van de norm zelf ook een praktische leidraad hoe deze op een pragmatische manier te implementeren, te onderhouden en te combineren met andere (ISO) normen. Deze basisopleiding is de ideale voorbereiding om vervolgens deel te nemen aan de opleiding tot interne auditor ISO 9001.

Omschrijving

De ISO 9001:2015 voor kwaliteitsmanagement (niet enkel van een product of dienst, maar ook van de organisatie op zich) leent zich op vandaag zeer goed om op een solide manier de structuur van uw organisatie te (onder)bouwen.

Het principe van een planmatige aanpak alvorens uitvoering, evaluatie en bijsturing (“PDCA”) is hier alom in tegenwoordig.

Meteen is de 2015 versie ook zeer compatibel geworden met aanverwanten zoals de ISO 14001 (milieu) en de ISO 45001 (veiligheid), wat ook een meerwaarde voor de bedrijfsvoering kan betekenen.

De ISO 9001 is namelijk geschreven volgens de High Level Structuur. Deze structuur zorgt voor goed op elkaar afgestemde en eenvoudig te integreren normen. Alle ISO managementsystemen krijgen deze structuur.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is voor u die diepgaander kennis wenst te maken met ISO 9001:2015 en hoe dit volgens de beste praktijk kan aangepakt worden. Er is geen voorkennis vereist. Een interessante opleiding voor personen die actief betrokken zijn bij verbeteringsprojecten alsook medewerkers van de kwaliteitsdienst.

Programma

 • U leert hoe managementsystemen uw organisatie kunnen structureren.
 • U ontdekt het concept van de ISO 9001:2015 norm, waarbij mogelijke abstracte begrippen zoals context-, stakeholderanalyse en risicobeheer beduidend worden gemaakt.
 • U leert met praktische modellen en templates hoe deze systemen kunnen geïmplementeerd worden.
 • U leert de combinatiemogelijkheden van ISO 9001:2015 met aanverwante managementsystemen.
 • U krijgt de kans ervaringen uit te wisselen en te benchmarken met collega’s.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details