Sensor
00:58
26-06-2017

Sensor stuurt data rechtstreeks naar de cloud

Wie Industrie 4.0 zegt, zegt connectiviteit. Leuze electronic en Microsoft hebben daarom een speciale sensor ontwikkeld, gebaseerd op de barcodelezer, die gegevens direct overzet in de Azure cloud voor ze naar de sensor gestuurd worden.

Elke sensor moet op alle IT-niveaus kunnen communiceren om als ware Industrie 4.0-component gebruikt te worden. De sensoren met klassieke veldbusinterface communiceren alleen met het controleniveau. Een interface bevat de extensie met het OPC UA-communicatiemodel voor het datatransport op andere IT-niveaus naar de standaardarchitectuurmodellen op het Industrie 4.0-platform. De nieuwe ‘Open Platform Communications’, voor de uitwisseling van gegevens van procedés of actuatoren en sensoren van verschillende fabrikanten met SCADA en HMI-systemen, zijn gebaseerd op Microsoft OLE, COM en DCOM technologieën.

Sensor
Referentiearchitectuur voor Industrie 4.0.

Leesgateway overal ter wereld controleren
OPC UA (‘Unified Architecture’) is een kruisplatform dat niet meer beperkt is tot Windows platformen. Het kan gebruikt worden met geïntegreerde systemen en dus direct geïntegreerd worden in sensoren. OPC UA kan ook gebruikt worden bovenop de klassieke protocollen zoals Profinet of Ethercat, op alle Ethernet veldbusinterfaces. Het systeem bevat een beveiligde cover die de authenticatie, de autorisatie, de codering en de integriteit van de gegevens door handtekeningen impliceert. Doordat de BCL 348i barcodelezer gebruikt wordt als voorbeeld, kan elke support communiceren met de cloud op het laagste RAMI-niveau zonder andere gateway. De leesgateway of de barcodelezer kan overal ter wereld gecontroleerd worden door om het even welke mobiele support dankzij de Azure cloud. De gegevens van de sensor die geregistreerd zijn door de IoT-hub, kunnen geanalyseerd worden door de sterke tools van de cloud in functie van de voorbepaalde criteria en de gebeurtenissen in het totale Industrie 4.0-systeem.

Sensor
De standaardpyramide voor automatisering.

Tekst en Beeld Leuze electronic
Uitgelichte afbeelding boven: 
Connectie naar de cloud via OPC UA.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

ATS GroepEthernet