Platform over productie- en procesautomatisering
Software, IT & Cyber Security

Siemens en Google Cloud werken samen aan AI oplossingen voor de industrie

Google Cloud en Siemens, een innovatieleider en technologieleider op het vlak van industriële automatisering en software, gaan samenwerken om fabrieksprocessen te optimaliseren en de productiviteit op de werkvloer te verbeteren.

HQDIPR202104196186-Siemens-Google-Cloud

28 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Siemens zal de datacloud en artificiële intelligentie/machine learning  (AI/ML) technologieën van Google Cloud integreren in zijn automatiseringsoplossingen. Zo kunnen fabrikanten verder innoveren; nu en in de toekomst.

Industriële processen van vandaag worden aangestuurd door data, maar veel fabrikanten blijven legacy software en meerdere systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren. Dit vereist heel wat resources en frequente manuele updates om nauwkeurigheid te kunnen garanderen. Hoewel AI-projecten al door heel wat bedrijven verspreid op de werkvloer worden ingezet, blijkt het toch vaak moeilijk om AI op grote schaal in wereldwijde activiteiten te implementeren.

Siemens ontwikkelt al meer dan 170 jaar baanbrekende technologieën die de productie-industrie radicaal veranderen. Door de datacloud en AI/ML-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Factory Automation-portfolio van Siemens, zullen fabrikanten hun fabrieksgegevens kunnen harmoniseren, cloudgebaseerde AI/ML-modellen kunnen uitvoeren op basis van deze gegevens en op machineniveau algoritmen kunnen inzetten. Dit maakt toepassingen zoals visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage van machines aan de assemblagelijn mogelijk.

Het implementeren van AI op de werkvloer, in automatisering en in het netwerk, is een complexe taak. Dit vergt zeer gespecialiseerde expertise en passende oplossingen zoals Siemens Industrial Edge. Het doel van de samenwerking tussen Google Cloud en Siemens is de inzet van AI in Industrial Edge – en het beheer ervan op schaal – gemakkelijker te maken. Het biedt medewerkers op de fabrieksvloer meer mogelijkheden door repetitieve taken te automatiseren en de kwaliteit verder te verbeteren.

“Het potentieel van artificiële intelligentie om de productiesector radicaal te transformeren is nog lang niet uitgeput. Heel wat fabrikanten zitten vandaag vast in AI-proefprojecten – daar willen we verandering in brengen”, aldus Axel Lorenz, VP Control van Siemens Digital Industries, Factory Automation. “De combinatie van de AI/ML-technologie van Google Cloud en de oplossingen van Siemens voor Industrial Edge en industriële activiteiten zal voor de productiesector een echte gamechanger zijn.”

“Siemens is de expert op het gebied van industriële automatisering en software, en Google is dat als het aankomt op data-analyse en AI/ML. Deze samenwerking combineert het beste van twee werelden en introduceert AI/ML op schaal in de maakindustrie. Door de implementatie van AI in industriële toepassingen te vereenvoudigen, helpen we het cruciale werk van werknemers op de werkvloer te verbeteren”, verduidelijkt Dominik Wee, Managing Director Manufacturing and Industrial bij Google Cloud.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details