Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

Siemens tilt industriële productie naar een hoger niveau

Siemens organiseert op SPS Connect een virtueel event om nieuwe producten, diensten en oplossingen voor het Digital Enterprise-portfolio voor te stellen.

Keyvisual Digital Enterprise SPS Dialogue

23 november 2020 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Daarmee wil het bedrijven in de productie- en procesindustrie helpen om in te spelen op de snel veranderende marktvoorwaarden en -omstandigheden. Siemens maakt productie intelligenter en daardoor veel flexibeler- zo tilt het de industrie naar een hoger niveau. Daarvoor combineert het bedrijf automatiserings- en digitaliseringsoplossingen met baanbrekende technologieën zoals artificial intelligence, edge- en cloudcomputing of additive manufacturing. Via deze link https://sie.ag/2TIM1AO kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor het virtuele event “Digital Enterprise SPS Dialog” op 26 november 2020, de verschillende thema’s ontdekken in een virtuele 3D-showroom en meer te weten komen door in dialoog te treden met experts. De nieuwe producten bestaan onder andere uit een gebruiksklaar open Industrial Edge-platform, nieuwe edge-hardware en een nieuwe edge-toepassing voor aandrijvingen. Er wordt ook een nieuw decentraal aandrijfsysteem gelanceerd. Naast een oplossing voor het niet-leveranciersgebonden programmeren van robots in het TIA-portaal (Totally Integrated Automation) zijn er dit jaar ook andere nieuwigheden, zoals de innovatieve Cloud Connect-producten voor geïntegreerde datatoegang en nieuwe Connectivity en Remote Collaboration Services. 

Met behulp van cloud- en edgetechnologieën kunnen productieprocessen gedigitaliseerd worden, waardoor bedrijven flexibeler en efficiënter kunnen werken. Met Siemens Industrial Edge, een open softwareplatform voor het implementeren van IIoT-oplossingen op machineniveau, kunnen in kortere tijd meer toepassingen op de werkvloer worden geïntroduceerd om de productiviteit van machines en fabrieken verder te verhogen en tegelijkertijd de implementatie- en werkingskosten te verlagen. Daarom introduceert Siemens nu het Industrial Edge Management System, een centrale en in heel het bedrijf schaalbare infrastructuur voor het beheer van verbonden edgeapparaten en -apps. In combinatie met de reeds aanwezige hardware- en softwareproducten biedt dit open platform Industrial Edge V1.0 gebruikers een gebruiksklare, naadloze oplossing. Voor het Industrial Edge-portfolio zijn er op vlak van hardware ook een aantal aanvullingen. De industriële pc Simatic IPC227G met de nieuwste processortechnologie is verkrijgbaar als nanobox- en panel-pc. Dankzij zijn uitstekende prestaties en talrijke interfaces is dit het ideale platform voor Industrial Edge- en Artificial Intelligence (AI)-toepassingen. 

Op het gebied van aandrijftechnologie breidde Siemens zijn Analyze MyDrives MindSphere-app uit met een bijbehorende edgeversie. Daarmee introduceert het bedrijf de eerste edgeapplicatie voor aandrijftechnologie op de markt en laat het zien hoe edge- en cloudcomputing intelligent kunnen worden gekoppeld. Op het gebied van Predictive Services for Drive Systems krijgt de op MindSphere gebaseerde serviceapplicatie een intelligente update. In de laatste versie is de Predictive Service Assistance app gebaseerd op een AI-algoritme. De app ondersteunt klanten die de beschikbaarheid van gemonitorde activa willen vergroten en de onderhoudsefficiëntie willen optimaliseren. De Sinamics G115D is een nieuw decentraal aandrijfsysteem dat speciaal ontwikkeld werd voor gebruik in horizontale transportbandtoepassingen. Sinamics G115D is een compleet aandrijfsysteem met motor, frequentieomvormer en aandrijving in één apparaat. 

Regelmatig wisselende productvarianten en externe omstandigheden vragen om flexibelere machines en ook de mate van automatisering neemt toe door het gebruik van verwerkings- en assemblagesystemen. Dat wordt ondersteund door de integratie van robotica in productiemachines. Met de Simatic Robot Library voor de Simatic Robot Integrator presenteert Siemens een nieuwe universele robotbibliotheek voor het TIA-portaal (Totally Integrated Automation). Met behulp van de Simatic Robot Library zullen gebruikers in de toekomst de meerderheid van de robots van gelijk welke fabrikant op de markt in het TIA-portaal kunnen programmeren. Ze zullen gebruik kunnen maken van standaard bedieningsconcepten op basis van de Simatic Robot Integrator en Simatic HMI. Met de standaardomgeving van het TIA-portaal besparen gebruikers tot 30 procent tijd bij het engineeren van nieuwe totaalsystemen en beperken ze zo de time-to-market.

Siemens presenteert innovatieve Cloud Connect-producten die via alle interfaces continue gegevenstoegang garanderen en standaarden bieden als basis voor huidige en toekomstige IIoT-toepassingen. Met het volledig webgebaseerde Simatic PCS neo-procesbesturingssysteem hebben klanten op elk moment en met elk apparaat een veilige internetverbinding en directe systeemtoegang.  Daarnaast benadrukt Siemens ook de voordelen van het Power-over-Ethernet-portfolio als een essentieel onderdeel van digitalisering in moderne bedrijven. Er is steeds meer vraag naar componenten die snel en zonder ingewikkelde bedrading op de gewenste locaties kunnen worden geïnstalleerd en bediend. Alle nieuwe PoE-switches zijn gebaseerd op de nieuwste IEEE 802.3bt-standaard. Met het Module Type Package (MTP) presenteert Siemens een oplossing voor exploitanten van installaties die hun productie snel en flexibel willen uitbreiden of die willen overschakelen naar een nieuw product.

In de divisie Siemens Digital Enterprise Services introduceert het bedrijf een nieuwe reeks diensten. Digital Factory Optimization simuleert en optimaliseert productie- en logistieke omgevingen door middel van kunstmatige intelligentie. Virtual Commissioning Services maken het gemakkelijker om aan de slag te gaan met virtuele inbedrijfstelling. Daarbij structureren, implementeren en onderhouden Siemens-experts de digital twins van productielijnen, machines en installaties. Bovendien kunnen gebruikers via de nieuwe Connectivity Services het productienetwerk uit elk type gegevensbron verbinden met elk type informatiesysteem op een hoger niveau, of het nu Edge, SCADA, MES, ERP of de cloud is. Nieuwe Remote Collaboration Services maken snelle en uitgebreide engineering mogelijk, evenals foutendiagnose en probleemoplossing op afstand.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%