BOS 21M
00:43
07-08-2018

Slimme sensor voor het Internet of Things IoT

Foto-elektrische allrounder BOS 21M ADCAP

Het genereren, transporteren en verwerken van informatie staan centraal in de Industry 4.0 omgeving. De basis voor alle informatie vormen intelligente sensoren die de benodigde input leveren. Met hun BOS 21M introduceert ADCAP een nieuw ontwikkelde optische multifunctionele sensor, de BOS 21M serie.

De veelzijdige allrounder maakt gebruik van rood licht en laat je kiezen uit vier sensormodi: achtergrondonderdrukking, energetisch diffuus, retroreflectie of zender-ontvanger. Alle sensorfuncties kunnen via IO-Link worden geconfigureerd terwijl het systeem in bedrijf is, zodat de systeemcontroller een remote teach-in kan starten. Daarnaast detecteert de sensor de actuele bedrijfsomstandigheden, verzamelt en verwerkt informatie en levert veel meer data dan alleen het schakelsignaal via IO-Link. Detectiesignalen worden in de sensor voorbereid en voorbewerkt. Dit ontlast de systeemcontroller en reduceert het datavolume van de veldbussystemen.

Uitgebreide, slimme diagnosefuncties leveren belangrijke informatie, zoals verwachte levensduur, bedrijfsuren en functiereserve. Door de emissiewaarden als maat voor de kwaliteit van het sensorsignaal te monitoren, kunnen vuilafzettingen, sensorafwijkingen, instelfouten of andere onregelmatigheden betrouwbaar tijdig worden gedetecteerd. Maar als het gaat om bedrijfszekerheid biedt deze intelligente sensor nog meer. De BOS 21M ADCAP is de eerste sensor die de output van de emitter LED direct optisch bewaakt en daarnaast het “stressniveau” bepaalt aan de hand van de inwendige temperatuur van de sensor en de voedingsspanning.

http://www.balluff.be

Industrial Automation partners

SolidsPROFIsafe-module