Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Snelle programmatie van stappenmotoren

p201902

26 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Alles-in-één motoren zorgen voor lagere exploitatiekosten dankzij de ruimtebesparing in de besturingskast. Na een succesvolle introductie van de complete range ServoStep geïntegreerde motoren, geeft JVL nu de eerste ‘add-on’ instructies vrij. Hiermee is de geïntegreerde PLC van deze motoren snel en eenvoudig te programmeren in de Studio 5000 software van Rockwell Automation. Inbedrijfstelling van de motoren is zo in minder dan vijf minuten mogelijk.

Rotero uit Mechelen is de Belgische verdeler van de JVL ServoStep motoren, die met recht en rede ‘alles-in-één’ motoren worden genoemd. In één behuizing zijn niet alleen de motor, drive en controller te vinden, maar tevens de absoluut multi-turn encoder, de PLC, Ethernet switch én de STO (Safe Torque Off) optie. Door alle componenten in één behuizing te integreren, zijn de afmetingen van de besturingskast minimaal en dalen de (exploitatie)kosten.

Lager verbruik, minder lawaai, kortere programmatietijd
Door de automatische afstelling zijn de motoren snel en eenvoudig te programmeren en dankzij de nieuwe JVL ‘add-on’ instructies voor Studio 5000 bespaar je nog meer tijd. Deze instructies vereenvoudigen de inbedrijfstelling waardoor deze minder dan vijf minuten duurt. Zo wordt het voor Rockwell gebruikers nog aantrekkelijker om JVL in het ontwerp in te passen. De stappenmotoren beschikken over een stroomregeling die het stroomverbruik reduceert en een 100% bedrijfscyclus mogelijk maakt. Kenmerkend is tevens de ultrahoge stapresolutie van 409.600 stappen per omwenteling waarmee het geluidsniveau zeer beperkt is en de motor bijzonder rustig loopt. Daarbij is de brede snelheidsrange van 0 – 3.000 min-1 in te stellen in stapjes van 0,01 omwenteling. 

Toepassingen
Met hun prestaties kunnen deze stappen-motoren concurreren met servomotoren, maar dan tegen lagere kosten. Daarbij zijn ze volledig afgestemd op de ‘fabriek van de toekomst’ waarin IoT en Industrie 4.0 centraal staan. De ServoStep stappenmotoren zijn uitermate geschikt voor meerassige applicaties en formaatinstellingen waar een hoge positioneersnelheid is gewenst. Voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie omvat het programma tevens een uitvoering in beschermingsklasse IP65.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details