Tafeltennisrobot
01:08
16-06-2017

Tafeltennisrobot toont volgende niveau in interactie tussen mensen en machines

April is traditioneel de maand voor innovaties in industriële automatisering. Op de Hannover Messe stelde Omron een product voor dat het hele speelveld voor fabrikanten kan veranderen. Met de derde generatie van Forpheus introduceert de wereldleider in industriële automatisering immers een uitbreiding van zijn kerntechnologieën voor detectie en besturing met artificiële intelligentie. “Deze oplossingen laten toe om productiefaciliteiten in echte Industrie 4.0-fabrieken te transformeren”, aldus Marketing Communications Coördinator Benelux Martin de Boer.

Forpheus is een vriendelijke en slimme tafeltennisrobot, voorzien van Omrons krachtige technologie voor samenwerking tussen mensen en machines. Vorig jaar speelde hij al zijn eerste partijtjes op de Hannover Messe. Maar dit jaar manifesteert de robot een extra intelligentie. Omron zorgde er immers voor dat hij het gedrag van mensen kan interpreteren en voorspellen. Bovendien kan hij leren, denken, handelen, contact maken en communiceren met mensen. Dankzij een combinatie van zeven geweldige technieken is Forpheus zelfs in staat om mensen trainen. Martin de Boer: “Kortom: op Hannover Messe tonen we het volgende niveau van interactie tussen mensen en machines, gebouwd op basis van de innovatieve productietechnologie met geïntegreerde automatisering en intelligente gegevensoplossingen van Omron.”

Tafeltennisrobot
Forpheus kan leren, denken, handelen, contact maken en communiceren met mensen.

Aansluiting bij huidige bedrijfsmodellen
Toonaangevende producenten over de hele wereld implementeren Omrons geïntegreerde oplossingen voor robotica, autonome intelligente voertuigen (AIV’s), detectie, besturing, veiligheid, componenten en geavanceerde inspectieoplossingen. Verticale en horizontale integratie, slimme verwerking van productiegegevens en samenwerking tussen mensen en machines maken de weg vrij voor zelfoptimalisatie in de productiesector. Het Japanse Omron ontwikkelt, produceert en patenteert niet alleen dergelijke technologieën, maar biedt ook de architectuur om ze te implementeren. Deze kerntechnologieën voor detectie en besturing worden toegepast in diverse sectoren, zoals besturingscomponenten, elektronische componenten (onder meer voor de auto-industrie), sociale infrastructuur, gezondheidszorg en milieu. Omron is opgericht in 1933, heeft wereldwijd ongeveer 38.000 werknemers in dienst en levert producten en diensten aan meer dan 110 landen en regio’s.

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld Omron
Uitgelichte foto boven: 
Omrons Forpheus tafeltennisrobot zal het op Hannover Messe opnemen tegen de bezoekers.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Over Omron Industrial Automation

Industrial Automation partners

abissIT-veiligheid