Platform over productie- en procesautomatisering
Control & Network

Tijd is geld!

Bij een push-in connectietechnologie oefent een rvs veer de nodige kracht uit op de geleider. Door een klem met behulp van een schroevendraaier in te drukken, kan de geleider nadien opnieuw verwijderd worden.

Naamloos-1 kopiëren

Tekst | APEM Benelux

Beeld | APEM Benelux

2 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Tijd is geld … Een recente studie toonde aan dat door gebruik te maken van dit push-in-principe een besparing tot maar liefst 55% van de assemblagetijd gehaald kan worden. IDEC schakelaars, relays, power supplies, PLC’s, safety controllers en circuit breakers worden nu ook in een uitvoering met push-in terminals geleverd.

In de afgelopen jaren hebben we de technologie van draadafsluiting langzaam zien migreren van de traditionele schroef naar ‘schroefloze’ aansluitingen. Dit was eerst te zien op de DIN-railterminal en vervolgens op andere hardware zoals PLC’s, relaissockets en zo meer. Aanvankelijk werd deze omschakeling naar schroefloos uitgevoerd met een ‘veerklem’, maar daarvoor was aanvankelijk nog een schroevendraaier noodzakelijk om de veer te openen en de kabel erin te kunnen duwen. Meer recentelijk heeft de veerklem het voortouw genomen. Eenvoudig, veilig en slim gezien van IDEC! Veilige en betrouwbare aansluitingen zijn in de automatisering zijn cruciaal, vooral bij toepassingen die onderhevig zijn aan vibraties. Push-In terminals garanderen een goede verbinding, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

Schakelaars

De YW, CW en HW series omvatten een volledig pakket aan 22 mm schakelaars voor industriële en automatisatietoepassingen. YW vormt prijstechnisch de beste oplossing, zonder aan kwaliteit in te boeten. De CW serie is dan weer de ideale schakelaar wanneer men esthetiek aan kwaliteit wil koppelen. De HW serie omvat het grootste aanbod draai- en keuzeschakelaars, drukknoppen en noodstopschakelaars. Deze series kunnen nu ook met S³ Push-In terminals geleverd worden.

Safety controllers

In een mens-machine omgeving staat de veiligheid van de gebruiker voorop. De ‘Easy-to-set’ Safety Controller met 7-duo-kanaals safety inputs heeft geen programmatie nodig om te kunnen werken. Ook deze Safety controllers worden nu van S³ Push-In terminals voorzien. De FC6A (PLC series met 16 tot 2.064 I/O), één van de pioniers in de micro-Programmable Logic Controllers, wordt eveneens met S³ Push-In terminals uitgevoerd. 

Relay Sockets

The SU and SJ series hebben een redesign ondergaan om een vlottere, veilige aansluiting te garanderen. Ook zij hebben nu een optie met S³ Push-in aansluitingen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details