Robotica
01:45
13-06-2018

Toekomst van samenwerking tussen mens en robot in maakindustrie

Robotica is niet weer weg te denken uit de metaalindustrie. Om een brug te slaan tussen de wetenschap achter robots en de concrete toepassing op de werkvloer, werd Vision, Robotics & Motion in het leven geroepen. De zeventiende editie vindt plaats op 6 en 7 juni in Veldhoven. Met ruim tachtig exposanten en een uitgebreid kennisprogramma slaagt deze vakbeurs er altijd in om bezoekers te inspireren met bijdrage van technische universiteiten, te laten kennismaken met vernieuwende bedrijven in de innovatieve frontlinie en inzicht te geven in de actuele stand van de techniek. 

De maakindustrie staat altijd voor de uitdaging om efficiënter te produceren. Automatisering van de productie vormt hierin een cruciaal onderdeel. Robots zullen alleen maar populairder worden om deze strategie te helpen uitvoeren. Want waar de aansturing vroeger een complex verhaal was, wordt het werken met robotica steeds toegankelijker. Zo zijn er nu zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. Maar hoe integreert u deze ontwikkelingen en innovaties op de werkvloer en waar begint u? Vision, Robotics & Motion is de vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica. U kan er kennismaken met de laatste innovaties en oplossingen rondom machine vision, motion control, sensoriek en machineautomatisering. 

Robotica

Codewoord integratie
Samenwerking is hierbij het sleutelwoord: de robot niet als vervanger maar als directe collega. Robots kunnen niet alleen moeiteloos zware en repetitieve klussen doen, ze zorgen ook nog voor een constante kwaliteit in de uitvoering. De nieuwste visietechnieken helpen bij kwaliteitscontrole en met slimme motion control bespaart u op doorlooptijd en energiekosten. Daarbij is het verder van belang om het automatiseringsvraagstuk te zien als onderdeel van het gehele productieproces waarin het plaatsvindt. Enkel dan zal u erin slagen om een steeds hogere graad van automatisering te combineren met flexibiliteit. Er is dus een integrale oplossing nodig met een multidisciplinair karakter. Net waar Industrie 4.0 voor staat. De verbeterde connectiviteit en sterkere interactie met andere systemen vergt echter een hele omschakeling. Op Vision, Robotics & Motion komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod en vindt u alle tools om toekomstbestendig te automatiseren.

Robotica
Samenwerking is het sleutelwoord voor robotica in de toekomst: de robot niet als vervanger maar als directe collega.

Programma
Organisator Mikrocentrum heeft ook verschillende events op het programma van Vision, Robotics & Motion staan. Zo kunnen bezoekers aan de hand van een meet & match kennismaken met potentiële nieuwe partners. Specialisten, ingenieurs, onderzoekers, fabrikanten, toeleveranciers … staan klaar om u in dertig minuten een breder inzicht te geven in vision, robotica en motion. Daarnaast vinden op 6 juni de eindpresentaties plaats voor de Brabant Robot Challenge. Studententeams die bezig zijn met robotica in de zorgsector stellen er voor welke oplossingen zij bedacht hebben, waarbij de beste wordt bekroond. Ten slotte mag Vision, Robotics & Motion zich ook trotse eventpartner noemen van de zevende editie van de Dutch Technology Week.  

Robotica

Praktische info
• Waar? NH Conference Center Koningshof in Veldhoven
• Wanneer? 6 en 7 juni
• Openingsuren? Telkens van 9.30 u. tot 17 u.
• Kostprijs? Gratis mits registratie
• Meer info? www.vision-robotics.nl

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Mikrocentrum

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

Rotero