Platform over productie- en procesautomatisering
Control & Network

Turboboost voor populaire industriële pc’s

De Automation PC 3100 en Panel PC 3100 van B&R kregen daarom recent een turboboost.

APC_PPC_3100_and_panel_1.0_en_fullres_jpg_cmyk
De Automation PC 3100 is ontworpen om via een extern scherm bediend te worden. De Panel PC 3100 wordt gecombineerd met een Automation Panel dat samengebouwd als één geheel wordt geleverd.

Tekst | B&R

Beeld | B&R

23 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In de wereld van Industrie 4.0 is data koning. Industriële pc’s moeten dan ook beschikken over voldoende opslagmogelijkheden en rekenkracht om alle gegevens te verwerken. De Automation PC 3100 en Panel PC 3100 van B&R kregen daarom recent een turboboost. Ze combineren de voordelen van een compact systeem met de prestaties van de nieuwste Core i serie processoren van Intel waaronder betere prestaties en een verlaagd energieverbruik.

B&R voegt nieuwe opties voor massageheugen toe aan zijn Automation PC 3100 en Panel PC 3100. Naast CFast geheugenkaarten is het nu ook mogelijk om M.2 geheugenkaarten te gebruiken. Dit type geheugen biedt razendsnelle opslag en is verkrijgbaar tot 1 TB opslagcapaciteit. M.2 geheugenmodules zijn zeer compact en zijn gebaseerd op MLC technologie. Door hun hoge verwerkingscapaciteit zijn ze bijzonder aantrekkelijk voor datalogging en andere data-intensieve toepassingen. Ze bieden aanzienlijk meer opslagcapaciteit dan CFast kaarten, hierdoor kunnen gedurende de levensduur meer gegevens worden geschreven. De M.2 geheugenkaart neemt een voorgedefinieerde interfacesleuf in van de industriële PC. De geheugenkaart kan standaard geïmplementeerd geleverd worden of nadien als uitbreiding worden toegevoegd. Samen met de twee CFast slots kan elke Automation PC nu worden uitgerust met drie opslagmodules.

B&R voegt nieuwe opties voor massageheugen toe aan zijn Automation PC 3100 en Panel PC 3100.

Veelzijdigheid door middel van modulariteit

De processoren zijn gebaseerd op de zevende generatie Core-i technologie van Intel. Er kan gekozen worden uit de volledige reeks van Celeron tot Core i7 processor. Een voordeel van deze nieuwste Core-i technologie is dat de prestaties aanzienlijk zijn verhoogd, terwijl het energieverbruik verlaagd is. Alle processoren worden passief gekoeld, waardoor de behoefte aan interne ventilatoren verdwenen is. De Panel PC 3100 computers zijn standaard voorzien van passieve koeling. Door hun hoge prestaties en compacte afmetingen valt de Automation PC 3100 serie perfect tussen de ultra compacte Automation PC 2100 serie en de high-end Automation PC 910 serie in. Machinebouwers hebben hierdoor nu nog meer keuze om een industriële computer samen te stellen die volledig aan hun specifieke eisen voldoet. De nieuwe Automation PC 3100 computers bieden veel verschillende interfaceopties aan. Twee uitbreidingssloten zijn beschikbaar waarin insteekkaarten geplaatst kunnen worden. Er kan gekozen worden voor seriële interfaces, Ethernet, CAN of POWERLINK insteekkaarten. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een UPS oplossing of bijvoorbeeld een audio interfacekaart. Verder kan er tot 
32 GB ram geheugen geplaatst worden.

Schaalbare Panel PC

De Automation PC 3100 is ontworpen om via een extern scherm bediend te worden. De Panel PC 3100 wordt gecombineerd met een Automation Panel dat samengebouwd als één geheel wordt geleverd. De Automation Panels zijn beschikbaar vanaf 10” en men heeft de keuze uit zowel 4:3 VGA schermen als uit Full HD 16:9 breedbeeld. Daarnaast kan er gekozen worden voor single- of multi-touchschermen.

Diverse besturingssystemen

Beide systemen kunnen uitgerust worden met het B&R Automation Runtime (AR) operating systeem (Soft PLC), maar een combinatie van twee operating systemen (AR + Win 10 IoT of AR + Linux) met behulp van Hypervisor behoort ook tot de mogelijkheden. Hypervisor zorgt voor een hardwarematige scheiding zodat de twee operating systemen volledig onafhankelijk van elkaar kunnen runnen. Via een interne virtuele Ethernet communicatie of ‘shared memory’ worden gegevens tussen de twee operating systemen uitgewisseld. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details