Intralogistiek systeem
02:01
04-10-2018

Upgrade voor intralogistiek systeem van zuivelgigant

Op amper zes maanden tijd en zonder de fabriek stil te leggen het intralogistiek systeem van een internationale zuivelgigant uitbreiden en moderniseren: het is geen sinecure. Toch slaagde SSI Schäfer onlangs in deze huzarenklus. Bij FrieslandCampina in Aalter breidde SSI het bestaande hoogbouwmagazijn uit, koppelde het aan een op maat gemaakt transportsysteem en zorgde voor de integratie met de bestaande systemen. 

Intralogistiek systeem
André Van der Meulen: “Onze doelstelling werd ruimschoots bereikt tijdens de projectimplementatie. Efficiëntie en service werden aanzienlijk verhoogd met een beschikbaarheid van 98%.”

Aalter is één van de belangrijke productie­locaties van FrieslandCampina. Zo’n 450 productgroepen worden in het distributiecentrum opgeslagen. In 2005 bouwde SSI Schäfer het oorspronkelijke automatisch magazijn. Projectmanager Marc De Vlieger: “De rekkenstructuur, de palletkranen en de conveyorsystemen werden destijds in detail gepland en ontworpen voor de verwachte groei in de komende tien jaar. Het concept voor de materiaalstromen, het hoogbouwmagazijn met elf kranen en 25.000 opslaglocaties, het conveyorsysteem voor palletten, het monorailsysteem voor het pallettransport naar de verzendbuffers en het teststation voor de houten palletten bewezen hun efficiëntie, beschikbaarheid en betrouwbaarheid gedurende meer dan tien jaar, aangestuurd door  SSI’s logistieke software WAMAS®.”

Intralogistiek systeem
De geleiderails voor de palletkranen zijn verantwoordelijk voor dubbeldiepe opslag in de elf gangen die werden verlengd van 79 naar 111 m.

Processen optimaliseren en kosten besparen
Intussen verlaten jaarlijks zo’n 500.000 palletten houdbare zuivelproducten de vestiging in Aalter. Om de groei te kunnen bestendigen, kreeg SSI Schäfer de opdracht om de opslag­capaciteit van het hoogbouwmagazijn met 50% te verhogen. “Omdat we al in 2005 op deze uitbreiding hadden geanticipeerd, konden de kosten tot een minimum worden beperkt”, vertelt André Van der Meulen, magazijn- en projectmanager bij FrieslandCampina: “De huidige investering liet ons bovendien toe een magazijn buiten het bedrijfsterrein te sluiten, de opslag en orderbehandeling in Aalter te bundelen en onze processen verder te optimaliseren.”

Intralogistiek systeem

Doelstelling ruimschoots gehaald
SSI Schäfer installeerde eveneens nieuwe pallet­conveyors, aansluitend op de pallettiseer­systemen in de productie. Tussen de productie  en het uitgebreide HBW voorzag SSI een transportsysteem parallel aan de bestaande oplossing. “Het dubbele transportgedeelte zorgt voor een snelle afvoer van de palletten vanaf de productielijnen, waarborgt de beschikbaarheid en verhoogt de buffercapaciteit van het systeem”, verduidelijkt De Vlieger. Tot slot werden alle wijzigingen in de programmering van de logistieke software WAMAS®en in de PLC-sturing van de automatiseringscomponenten geïnstalleerd. Het zal niemand verwonderen dat dit project met de nodige uitdagingen gepaard ging. “Sowieso zijn de intralogistieke eisen in de zuivelsector bijzonder veeleisend”, legt De Vlieger uit. “Maar ook de effectieve uitvoering van dit project was geen evidentie. Zo was het voor het verlengen van de silo bijvoorbeeld nodig om de 38 m hoge en 70 m brede achterwand van het bestaande hoogbouwmagazijn te demonteren, dit terwijl de productie 24/24 u, zes dagen per week doorliep. Toch werden de nieuwe en bestaande systemen slechts een half jaar na de start van de bouw van de rekken aan elkaar gekoppeld. Resultaat? Dankzij de capaciteitsverhogingen, de moderniseringsmaatregelen en een extra identificatiepunt heeft FrieslandCampina de doorvoercapaciteit tot 220 palletten per uur verhoogd. Met het nieuwe conveyorsysteem tussen de productie en het hoogbouwmagazijn werd de tussenbuffer van 60 naar 120 palletten verhoogd.    

Intralogistiek systeem
In het hoogbouwmagazijn introduceerde SSI Schäfer de geleiderails voor de palletkranen in de elf gangen van de 32 m lange uitbreiding.

Intralogistiek systeem
FrieslandCampina koos voor het SSI Resident Maintenance® concept van de afdeling Customer Service & Support van SSI Schäfer en dit  inclusief onderhouds- en reparatiediensten. Zo is een maximale beschikbaarheid van het systeem gegarandeerd.

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld SSI Schäfer, Knud Dobberke
Uitgelichte afbeelding: 
SSI Schäfer heeft met succes het intralogistieke systeem van het productie- en distributiecentrum van FrieslandCampina in Aalter uitgebreid en gemoderniseerd.

Industrial Automation partners

EPLAN OlympiadeSysma Tec