Duranmatic
00:58
16-11-2018

Verbind industriële netwerken en bestaande apparatuur met OPC-UA of MQTT

Duranmatic introduceert van haar Zweedse leverancier HMS een nieuwe serie Anybus IIoT X-gateways. Waar de bekende Anybus gateways een koppeling bieden tussen 2 industriële netwerken, ook wel veldbussen genoemd, zijn de nieuwe modellen bedoeld om bestaande apparatuur en PLC-besturingssystemen via OPC UA / MQTT te verbinden aan IT-netwerken en Cloud services.

MQTT en OPC-UA zijn 2 platformonafhankelijke verbindingsprotocollen die momenteel zeer sterk in de interesse van de industrie staan om in IIoT applicaties snel en eenvoudig gegevens tussen deelnemers uit te wisselen. Het zijn open en lichtgewicht protocollen wat betekent dat data-telegrammen kort en bondig zijn en zeer eenvoudig te realiseren met open Cloud oplossingen zoals bijvoorbeeld Microsoft, IBM, Amazon en Google die tegenwoordig aanbieden

DuranmaticAnybus AB7079 ABC-IoT 

Veilige en geïsoleerde data monitoring:
De primaire functie van de IIoT X-gateway is om een snelle koppeling en datatransfer van een industriële veldbus ( Industrieel Ethernet) naar OPC-UA en MQTT mogelijk te maken. Hierdoor wordt de PLC ontlast van het uitvoeren van extra services terwijl tegelijkertijd extra hardware beveiliging wordt geboden door risicovolle internet verbindingen weg te houden van het gevoelige machine netwerk. In principe krijgt de PLC een eigen firewall en is niet bereikbaar vanuit het openbare internet.

DuranmaticAnybus AB7550 ABX-PDPM-IoT 

Eenvoudige configuratie die geen programmering vereist.
De verbinding tussen de twee netwerken wordt ingesteld met de Anybus Configuration Manager-software die bij de X-gateway wordt geleverd. Er zijn geen bijzondere programmeervaardigheden vereist om de X-gateways in te stellen. Alle toonaangevende netwerken als Profibus-DP, Profinet, Modbus, CANbus, Ethernet/IP, EtherCat, Powerlink en CC-link worden ondersteunt.

Kenmerken en voordelen

  • Veiligheid gewaarborgd, mede door gebruikersnaam en wachtwoordverificatie.
  • MQTT-Client die optreedt als een MQTT-Publisher.
  • Bewezen en getest met PLC’s van alle toonaangevende fabrikanten
  • Mogelijkheid om webpagina’s te integreren en hiermee een productie omgeving weer te geven en te besturen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

Product Development Hub