Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

Verzeker niet te duur!

Nederland telde begin 2020 bijna 8,7 miljoen personenauto’s, dat is 1,7 procent meer dan een jaar geleden. De WA-verzekering is...

crash-1308575_1920-kopieren

20 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nederland telde begin 2020 bijna 8,7 miljoen personenauto’s, dat is 1,7 procent meer dan een jaar geleden. De WA-verzekering is een verplichte autoverzekering die schade vergoedt die is toegebracht aan een ander.

Allrisk

De meeste particulieren hebben naast de verplichte WA-verzekering een allrisk verzekering. Dit geldt met name voor nieuw gekochte auto’s. Met een allriskverzekering is ook de schade aan de eigen auto verzekerd als je zelf verantwoordelijk bent voor de toegebrachte schade. Ook diefstal, brand en natuurgeweld is verzekerd. De meeste verzekeraars bieden tot drie jaar de nieuwwaarde bij diefstal of total-los. Andere varianten zijn naast de verplichte verzekering de casco en casco extra-verzekering.

Factoren

De premie is afhankelijk van factoren die het risico op schade verhogen; de cataloguswaarde van de auto, aantal kilometers per jaar, als je jonger bent dan 24 jaar of ouder dan 60 bent en het aantal schadevrije jaren. Auto’s tot zes jaar oud worden meestal allrisk verzekerd. Vanaf zes jaar is het verstandig om de auto ‘minder’ te verzekeren en te kiezen voor een casco verzekering. Is de auto 15 jaar of ouder dan is uitsluitend een WA-verzekering de beste optie.

Aanbieders

Automobilisten hebben de keuze uit verschillende aantrekkelijke polissen van aanbieders op de Nederlandse markt. Hierdoor valt er te besparen op de autoverzekering door goed te vergelijken. Overstappen vraagt bij autoverzekeringen wel extra aandacht. Polissen worden stilzwijgend verlengd. De klant moet tijdig opzeggen, twee maanden voor het aflopen van de verzekering, anders loopt de polis door. Ook bestaande verzekeraars bieden naast de bestaande verzekeringen, nieuwe verzekering aan die een interessantere premie hebben zoals de Ohra met de Nationale autoverzekering en FBTO met FBTO Internet.

Een all risk autoverzekeringen vergelijken kan via verschillende vergelijkingssites. Het berekenen van de goedkoopste optie voor een autoverzekering kan wel meer dan 150 euro per jaar besparen. De meeste automobilisten lijken niet te weten dat er zoveel valt te besparen. Dit kan betekenen dat de te dure verzekering ieder jaar weer verlengd wordt en dat is jammer.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%