Platform over productie- en procesautomatisering
Productinformatie

Yamaichi Electronics lanceert uitwisselbare M12 connector met hoogwaardige, interne push-pull technologie

Yamaichi Electronics lanceert een nieuwe M12 push-pull connector met een interne vergrendeling voor verschillende industriële toepassingen. Deze nieuwe M12 push-pull...

pb

13 november 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Yamaichi Electronics lanceert een nieuwe M12 push-pull connector met een interne vergrendeling voor verschillende industriële toepassingen. Deze nieuwe M12 push-pull connector maakt snel en veilig aansluiten en ontgrendelen kinderspel, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Yamaichi streeft ernaar om zijn nieuwe design te laten opnemen in een nieuwe IEC standaard voor M12 push-pull connectoren zodat de markt in de toekomst op een hoogwaardige manier via een eenduidig systeem gebruik kan maken van dit type connectoren.

Gefragmenteerde M12 push-pull markt

“De huidige markt voor M12 connectoren met een push-pull interface is momenteel zeer gefragmenteerd. Dit komt doordat de huidige aanbieders onderling incompatibele connector designs aanbieden”, vertelt Jan Van Dijck, salesmanager van Yamaichi Benelux distributeur A&C Solutions. “Nochtans heeft de markt nood aan een standaard M12 push-pull design. Zo kan de klant erop vertrouwen dat bewezen technologie wordt gebruikt en dat de time-to-market van nieuwe M12 connectoren met interne push-pull technologie wordt teruggebracht”, gaat Jan verder.

Eenduidig M12 push-pull systeem

Bij de ontwikkeling van een nieuw M12 push-pull connector design voor Yamaichi stond de creatie van een eenduidig systeem bovenaan. Het nieuwe M12 push-pull design is dan ook in de eerste plaats uitwisselbaar met standaard M12 connectoren.

“De belangrijkste troef is dat het vergrendelingsmechanisme van het push-pull design in vergelijking met de schroefversie zorgt voor een snelle en betrouwbare aansluiting en ontgrendeling. Je hoort en voelt echt een duidelijke vergrendeling. Dus zelfs in toepassingen met slecht zicht of binnen een beperkte ruimte kan je door middel van ‘blind plugging’ een betrouwbare verbinding realiseren”, vult Jan aan. ‘En zo bespaar je gemakkelijk tot 75% installatietijd.”

Het nieuwe systeem vereist dezelfde aansluitruimte als de bestaande M12 connectoren met schroefvergrendeling. Bovendien biedt het design ook de mogelijkheid om de connector te integreren in de toepassing, junction box etc.

Uitbreiding M12 push-pull range

De introductie van de nieuwe push-pull technologie zal in een latere fase uitgerold worden naar nieuwe varianten. Aangegoten connectoren met A, B, D-codering zijn al beschikbaar en het gamma wordt binnenkort uitgebreid met fieldassemblagetypes en aanvullende coderingen. De Yamaichi push-pull connector heeft verder een IP65/IP67 beschermingsgraad en voldoet aan de M12 specificaties in IEC CDV 61076-2-012.

De M12 push-pull connector reeks van Yamaichi werd ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland en is verkrijgbaar via Benelux distributeur A&C Solutions.

Voor meer informatie omtrent Yamaichi connectoren, kunt u contact opnemen met Sales Manager Jan Van Dijck via jan@ac-solutions.be of via telefoon op +32 14735370

Voor meer informatie omtrent dit persbericht, kunt u contact opnemen met Marion Voermans, marion@ac-solutions.be of via telefoon op +32 14735370

A&C Solutions

A&C Solutions BVBA is een gespecialiseerde distributeur van connectoren en power-supply-oplossingen. Vanuit de vestiging in Turnhout is A&C Solutions voornamelijk actief binnen de industriële automatisering, machine- en apparatenbouw, E-mobility en led-verlichting, zowel op Benelux- als op Europees niveau. Binnen elk van die markten werkt een team van specialisten die klanten bijstaan met hun kennis op het gebied van connectiviteits- en voedingsvraagstukken. Het team geeft technisch advies omtrent de juiste oplossing(en) voor elke toepassing.

A&C Solutions verdeelt een compleet assortiment ronde, rechthoekige en PCB-connectoren van A-merk-fabrikanten zoals Hummel, Higo, JST, Ilme, Zierick, Techno, Binder, Yamaichi en Shield.  AC/DC, DC/DC, UPS-power-supply-oplossingen van marktleider Delta Electronics en nichemerk Nextys zorgen voor een alomvattend aanbod. Iedere fabrikant binnen het portfolio van A&C Solutions is specialist binnen zijn vakgebied en vult de andere fabrikanten aan.

Maatwerkdiensten, zoals kabelassemblage, speciaal kabel en voorraadbeheer, zorgen voor een juiste product- en servicemix op maat van elke klant.

Meer informatie vindt u op www.ac-solutions.be, higoconnector.com en battmaster.eu.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%