zonebeveiliging
00:52
17-02-2017

Zo eenvoudig was zonebeveiliging nog nooit

Veiligheid in de productie is voor veel bedrijven topprioriteit. De complexiteit van bepaalde veiligheidsoplossingen kan echter roet in het eten gooien. Daarom heeft Leuze Electronic nu de nieuwe RSL 400 ontwikkeld. Nog nooit was de toepassing van een veiligheidsscanner zo eenvoudig. Zijn uiterst performante veiligheidsprestaties combineert hij met een enorm gemak qua montage, uitlijning en bediening.

Met zijn tientallen jaren ervaring heeft Leuze Electronic een veiligheidslaserscanner ontwikkeld die het door slimme detailoplossing presteert om in veel gevallen twee taken tegelijk te vervullen. Het apparaat biedt twee onafhankelijke beveiligingsfuncties en werkt op die manier als twee individuele laserscanners. Gebruikers sparen zich dus één apparaat uit. Bovendien hoeft men niet aan kracht in te boeten. De grote scanhoek in combinatie met de hoge reikwijdte (8,25 m) maken een betrouwbare beveiliging mogelijk, ook bij hoeken (270° hoekbereik) en randen. Zo kan in veel gevallen bespaard worden op een tweede laserscanner.

Gebruiksvriendelijkheid
Een van de sterkste troeven van deze veiligheidslaserscanner is zijn gebruiksvriendelijkheid. De intelligente aansluiteenheid met geïntegreerd kabelmanagement maakt dat de montage bijzonder eenvoudig kan verlopen. Hiermee is bovendien een snelle apparaatupdate of het vervangen van de sensor mogelijk, zonder opnieuw elektronisch en mechanisch te moeten uitlijnen. Dankzij de software Sensor Studio kan er snel geconfigureerd worden met slechts vijf muisklikken. De geïntegreerde Ethernet interface zorgt voor volledige netwerkmogelijkheden. Het grote tekstdisplay met elektronische waterpas maakt het uitlijnen kinderspel. Ten slotte betekent de hoge resolutie ook dat de sensoren aantoonbaar zeer stofbestendig zijn. Het hoeft dus niet te verwonderen dat de RSL 400 de GIT Security Award 2016 in de wacht sleepte.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Leuze electronic

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

Beckhoff AutomationSmartRunner Matcher